Detsje Holtrop

‘Men zegt dat de toon de muziek maakt, maar bij fotografie is dat ook het geval, zo weet ik nu.

Al tijdens de voorbereiding van de fotoshoot maakte ik kennis met Daniëlle van Dongen. Eerst telefonisch en daarna via een zoommeeting. Dit bracht een uitwisseling tot stand waaruit mooie ideeën voortkwamen, die Daniëlle samenbond tot een script dat wij op de dag zelf als richtlijn hanteerden. Maar ook toen bleek er nog van alles mogelijk, aan toevoegingen en ideeën. Ik heb echt met bewondering waargenomen hoe Daniëlle bij aanvang van die dag zelf in het creatieve proces stapte en daar pas weer uit kwam toen de laatste foto was genomen.

Daarna begon dus voor mij het wachten op de eerste impressie die ze mij zou sturen. En eerlijk gezegd, toen begon ik toch te twijfelen. Want het was een superleuke, gezellige en vooral ook drukke dag geweest, waarbij ik me niet één moment zorgen heb gemaakt over het resultaat. Eigenlijk was ik die dag helemaal niet bezig met foto’s of poseren, ik was gewoon mezelf geweest. Dus ja, hoe zou dat zomaar goedkomen dan.      

Maar vanaf het moment dat ik de mail opende met de eerste impressie was ik flabbergasted. Alles zo super relaxed en realistisch, precies zoals ik die dag had beleefd. En toch, van iedere foto had Daniëlle iets bijzonders gemaakt, soms door de positie, soms door het licht of een schaduw. Ik zag het werk van een vakvrouw, die door de voorbereidingen die ze had verricht zich op de dag zelf kon richten op de voltooiing haar talent. En ook het later uitgewerkte resultaat overtrof opnieuw mijn verwachting.    

Detsje Holtrop

Coach voor hoogopgeleide vrouwen 30+ | Online Coaching

www.detsjeholtrop.nl