fotografie fotoshoot danielle van dongen

‘Het resultaat van de shoot is adembenemend’

Personal Branding | Styling & Fotografie

Werken met Danielle van Dongen als fotografe was een complete openbaring voor me! Een ongelooflijk fijne ervaring met een schitterend resultaat.

Daniëlle ’s grondigheid toont zich vanaf het begin, met het toesturen van haar ‘Personal Branding Infosheet’. Hierin nodigt ze je uit als ondernemer eerst diepgaand en in samenhang na te denken over wat jij precies wilt communiceren met je product of dienst, je service, je website, je huisstijl, je uiterlijk en je uitstraling. Wie of wat ben je en wil je zijn – en wie of wat absoluut niet? Met behulp van specifieke vragen en opdrachten loodst ze je door dit proces, dat eindigt met het zoeken naar – wat jou betreft – geslaagde foto’s op Pinterest.

Ik vond dit enorm verhelderend om eens voorafgaand aan een fotoshoot te doen: welke smaak heb ik op portretgebied? Welke waarden? En welke verwachtingen? Daniëlle rondt het proces af met het gezamenlijk kiezen van de fotolocatie(s), een lijst met tips en trics en een shotlist (plan van aanpak voor de dag).

Van Dongen is een fotografe met een achtergrond in de mode-industrie en dat schemert door in haar feeling voor de samenhang tussen innerlijk en uiterlijk, in haar verregaande klantgerichtheid en in de kwaliteit van het eindresultaat.

Ik heb genoten van haar onvermoeibare streven naar perfectie, haar oeverloze geduld, haar onverwoestbare bemoediging en vriendelijkheid en van haar vindingrijkheid. Ik heb in mijn leven met veel fotografen gewerkt en sta niet bekend als de makkelijkste, maar dit sloeg oprecht alles.

Het resultaat van de shoot is adembenemend en maakt iedereen die mijn foto’s bekijkt enthousiast. Ben je op zoek naar de beste, mooiste foto’s van jezelf van de hand van een fotograaf die naar je luistert en de tijd voor je neemt? Kies Danielle van Dongen en je weet dat het goed komt. Ik raad haar sindsdien iedereen aan.

Judith Fanto
Spreker & Schrijver

www.judithfanto.nl

‘Ik verheug me op nog een fotoshoot’

Personal Branding | Styling & Fotografie

Wauw! Ik vond de samenwerking met Daniëlle echt een feestje. Vanaf het eerste contact hadden we een goede klik en aan een half woord genoeg. We hebben via Zoom een eerste gesprek gehad en onze verwachtingen en beelden gedeeld en Daniëlle dacht vanaf dat eerste moment direct met me mee. Ik vertelde haar wat de kleuren waren van mijn branding en daar had ze allemaal ideeën bij qua kleding. Dat Daniëlle uit de modebranche komt en daardoor ook ervaring heeft met styling, vond ik echt een heel groot voordeel. Dat zag ik terug in de voorbereiding maar ook tijdens onze shoot.

Daniëlle let op de details en ze geeft handige tips. Ze is pro-actief en heeft allerlei suggesties gedaan én uitgevoerd voor flat-lays maar ook ten aanzien van mijn houding en accessoires. Ik voelde me bij haar tijdens de shoot heel ontspannen en op mijn gemak. Ik wilde speelsheid, kracht en authenticiteit uitstralen en dat zie ik ook echt terug op de foto’s die ze gemaakt heeft. De foto’s zijn tegelijkertijd spontaan als professioneel. Ik heb nu zoveel gave foto’s voor mijn website, mijn social media en mijn online programma! Ik kan me echt verheugen op nog een keer een shoot bij Daniëlle. Naast professioneel is ze ook nog eens ontzettend leuk als mens!

Moniek Bloem
ROAD2B

www.road2b.nl

Danielle van Dongen Testimonial Review Referentie Moniek Bloem
Danielle van Dongen Testimonial Claudia Vesters square

‘Wat wil jij uitstralen Claudia, wie ben jij?’

Personal Branding | Styling & Fotografie

Wat ik wilde was een beeldbank die volledig matcht met wie ik ben en mijn bedrijf. Zo’n beeldbank waar je eindeloos uit kan putten voor je website, Social media en die dan ook nog eens sprankelt, kwaliteit, frisse energie en authenticiteit uitstraalt. Zo’n beeldbank die ik mij andere succesvolle onderneemsters voorbij zie komen.

In mijn hoofd zag ik het al voor mij, dat beeld, maar ja hoe vertaal je dit…. En toen was daar Danielle. Ze nam geen genoegen met een vluchtig antwoord, zij wilde weten wie ik echt was, waar ik voor sta? Het beeld dat ik in mijn hoofd had wist Danielle te vertalen naar een concept dat weer volledig aansloot bij de re-branding waar ik op dat moment mee bezig was. Ze dacht met mij mee, was kritisch waar nodig en daagde mij uit. Ik voelde mij gezien, begrepen en de fijne energie van Danielle, maakte dat ik meteen het volste vertrouwen had.

Het voelde alsof het ons gezamenlijke project werd, zo hebben we stap voor stap toegewerkt naar de shootdag. Deze dag kwam alles samen. Binnen een paar minuten was de spanning uit de lucht, want ja, laten we eerlijk zijn, het is spannend zo’n dag waar het echt gaat gebeuren. Wie ik ben, mijn bedrijf, het beeld dat ik voor ogen had, deze dag kwam het samen. Klasse, Stijl, Chanel, de lach, de traan, het normale leven, ik zie het terug in iedere foto.

Nu ben ik de trots bezitter van een fantastische beeldbank die breed inzetbaar is. De foto’s zijn een perfecte aanvulling op wie ik ben en waar ik voor sta, een verlengstuk voor mijn bedrijf, website, Social media.

Het werken met Danielle was een feestje. Ondanks dat ik nu echt een fantastische beeldbank heb, kijk ik uit naar een volgende shoot met Danielle. Want ik heb nog zoveel ideeën die nog op beeld mogen worden vastgelegd.

Dank je wel Danielle, you’re magic!

Claudia Vesters
Voeding, Hormonen, Brein Expert

www.claudiavesters.nl

 

‘Het is gewoon gelukt! ‘

Personal Branding | Styling & Fotografie

Vorige week op een onverwachts mooie perfect uitgekozen vrijdag ben ik uit mijn comfortzone gestapt en heb me laten fotograferen. Ik vind mezelf echt niet lelijk, maar op foto’s gebeurt er altijd iets met mij waar ik niet heel blij mee ben (overigens iedereen uit mn inner circle is het hier mee eens). Tuurlijk hier een daar een foto die lukt maar meestal kunnen ze linea recta geswiped naar midden onder, de prullenbak. Dus ik had ook niet hele hoge verwachtingen van deze sessie, alhoewel ik met volle teugen genoot van het beachgevoel, de heerlijke locatie (@witsand), het prachtige weer en het zeewindje en de onverdeelde aandacht! En op de een of andere manier doet DAAN iets met je gemoedstoestand waardoor je ontspant en het opeens allemaal wel blijkt te lukken! Het is gewoon gelukt! Ik ben blij met de foto’s!! 

Als je een eigen bedrijf hebt, en je hebt moeite om jezelf zichtbaar te maken in beeld. Stop dan nu met twijfelen, of zoeken naar de juiste fotograaf en bel DAAN! 

 

Micky van Vollenhoven
Owner Sjaalmania The Cosy Store

www.sjaalmania.nl

Danielle van Dongen Testimonial Review Referentie Moniek Bloem
fotografie fotoshoot danielle van dongen

‘Huiverig voor de konijn-in-koplamp foto’s’

Personal Branding | Styling & Fotografie

Super fijne en leuke dag gehad met Daniëlle. Vooraf was ik huiverig voor de bekende konijn-in-koplamp foto’s. Door het enthousiasme en de energie van Daniëlle voelde ik mij gelukkig al snel om m’n gemak. Nog nooit zo mooi en spontaan op de foto gestaan. Naast de foto’s van mijzelf ook nog een heel stel foto’s van div. stillevens, werkscene’s enz die heel fijn zijn voor op mijn website en social media. Helemaal klaar voor de nieuwe look!

Jolanda Böhm
Interieurontwerp & realisatie

www.jo-co.nl

‘Ik houd niet van op de foto gaan, …dacht ik’

Personal Branding | Styling & Fotografie

Ik wilde al enige tijd een eigen beeldbank hebben waar ik oneindig uit kan putten voor mijn website en socials. Maar schoof dit voortdurend voor mij uit omdat ik nou eenmaal niet van op de foto gaan houd,…dacht ik. Tot ik Danielle ontmoette en door haar prachtige portfolio, haar enthousiasme en geruststelling was ik direct om. Het eindresultaat is prachtig! Danielle heeft een enorm talent om  de ware versie van jezelf op beeld te krijgen. Dat doet ze met haar fotografie talent en door haar goede inlevingsvermogen.  Door de professionele intake heeft ze haarscherp wie jij in essentie bent en wat je stijl is. Danielle styled als de beste, stelt je gerust, empowered je enorm, is niet snel tevreden over haar eigen werk en maakt gewoon hele mooie foto’s! Ze is een heel fijn persoon om een dag mee te werken.

Angèle Babeliowsky
Coach bij scheiden voor ouders en kinderen

www.angelebabeliowsky.nl

 

Danielle van Dongen Testimonial Claudia Vesters square

‘Zoveel mooie foto’s!’

Personal Branding | Styling & Fotografie

Ben super blij dat ik Daniëlle heb leren kennen! Ik wilde al een tijdje mooie en goede foto’s voor op mijn website. Dat lukte steeds maar niet. Ik vond het niet echt leuk om foto’s van mezelf te maken. 

Daniëlle stelt je op je gemak en zorgt ervoor dat je ontspannen de dag doorkomt en dat het eigenlijk heel leuk is om foto’s van jezelf te laten maken;) 

Daniëlle heeft mij ook super goed geholpen met styling, omdat ik zwanger was vond ik dat nog lastiger. Ik wilde namelijk niet met een dikke buik op de foto/website… Maar op mijn site is er niets van te zien!

Nu hadden we zoveel mooie foto’s dat ik ze ook voor mijn socials kan gebruiken… Hoe gaaf is dat!

Melleni van Middendorp
Interieuradvies en Styling op maat

www.melleni-design.nl

 

‘Dichter bij je ideale uitstraling komen’

Personal Branding

Voordat ik met Daniëlle aan de slag ging, dacht ik dat ik bij elk event iets nieuws moest kopen. Ik sta veel op het podium, dus dat was niet al te duurzaam. Daniëlle leerde me bestaande stukken met nieuwe ogen te bekijken en reikte nieuwe combinaties aan, die ik dus al in huis had! Uiteindelijk gaat het bij Daniëlle niet zozeer over welke kledingstukken je aan hebt. Ze kijkt veel meer wat er bij je past en hoe je met niet al te grote aanpassingen dichter bij je ideale uitstraling kan komen. Ze coacht je om de binnenkant veel meer bij de buitenkant te laten passen. Ik kan werken met Daniëlle van harte aanraden!

Eva Brouwer
Spreker en oprichter Pak je Podium, Onthult het geheim van podium presenteren, Schrijver ‘In 10 stappen je podium pakken’, Top 15 Managementboek
www.evabrouwer.tv

‘Time for a change’

Personal Branding | Styling & Fotografie

Ik leerde Daniëlle kennen tijdens een business event. Daniëlle stond aan het begin van haar nieuwe bedrijf en ik aan het begin van mijn bedrijf in webdesign. We hadden er geen 5 seconden voor nodig om elkaar leuk te vinden. De klik was er direct.

We wisselden gegevens uit en niet veel later mocht ik haar website maken. Zo leerden we elkaar nog beter kennen en we deelden allebei onze passie voor onze bedrijven. Bij het maken van haar website was ik onder de indruk van haar verschijning. Wat een mooie vrouw is dat. Zo wilde ik er ook wel graag uitzien. Zij snapt het.

Dat ik ben ingegaan op haar aanbod van Personal Shopping en Personal Styling & Fotografie was voor mij geen vanzelfsprekendheid. Fashion heb ik nooit begrepen en ik kijk verwonderd naar vrouwen die dit wel doen, maar ik snap het gewoon niet. Ik had me daarbij neergelegd. Als mijn broek goed paste en ik een warm vest aanhad, was het al gauw goed. Nieuwe kleding had ik al in geen tijden gekocht en een nieuwe piece scoorde ik op de rommelmarkt of second hand shop. Niks mis mee. Dacht ik. Wat ik me alleen niet realiseerde was dat ik me in de comfortzone van mijn kledingkast bevond. En dat deze comfortzone niet voor sparkles zorgde en ik het daardoor ook niet kon uitstralen.

Toen Daniëlle voor me op pad ging wees ze een blousejas aan. Nee, dat was niks voor mij. Maar vooruit, neem toch maar mee. En zo ging dat ook met andere stukken. En hoezo kleur? Negentig procent van mijn kleding was zwart. Toen de fotoshoot gepland stond en ik de kleding aan deed, verscheen er een lach op mijn gezicht die diep vanuit mijn hart kwam. Ik was niet meer weg te slaan bij de spiegel. De fotoshoot was super. Ik had in no time mijn website ge-upgrade. Hier kreeg ik gave reacties op. Ik put nog steeds uit de beeldbank voor al mijn socials en ik ben veel bewuster van wat ik dagelijks aantrek. Ik heb geen compleet nieuwe kledingkast aangelegd maar heb een aantal pieces gekocht die het verschil maken. En langzaam aan komen daar steeds nieuwe dingen bij. Ik gun het mezelf.

Ik ben het afgelopen jaar ondernemer geworden en ben het gezicht van mijn bedrijf. Voor mijn allereerste fotoshoot schakelde ik ook een fotograaf in, maar doordat ik mijn fotoshoot nu combineerde met Personal Branding kwam ik zoveel beter uit op de foto’s. Ik straalde. En door de gekozen kledingstukken straalde ik ook datgene uit hoe mensen mij ervaren. Als warm en zelfverzekerd. Ik ben zo enthousiast dat ik nu al uitkijk naar de volgende fotoshoot. Jaren lang heb ik me gefocust op het aflossen van de hypotheek, verbouwen van het huis, en welke vorm van zuinigheid ook. Het heeft me ver gebracht en blijft onderdeel van mij, maar nu maak ik steeds meer ruimte voor mezelf. Ik ben 40 jaar geworden en het is time for a change. Ik wil en ga shinen.

Paula Terpstra
Paula Terpstra Webdesign

www.paulaterpstra.nl

 

‘Het was gelijk een geheel’

Personal Branding | Styling & Fotografie

Bij het maken van mijn website voor mijn nieuwe bedrijf, had ik foto’s nodig. Enthousiast begon ik in mijn archief te zoeken en gebruikte ik de foto’s die me het meest aanspraken. Ik vond dat lastig. Vooral foto’s van mijzelf vond ik moeilijk. Welke waren aansprekend genoeg?

Toen ze uiteindelijk in mijn website geplaatst waren had ik niet het WAUW gevoel. Het was ok. Dat was het moment dat ik aan Daniëlle dacht. Ik ken Daniëlle al heel lang en ken haar fijne gevoel voor stijl, eenheid. Haar smaak. Wat ze bij elkaar zoekt dat klopt. Zo gezegd, zo gedaan.

De dag van de fotoshoot was ik al uitgebreid ingelicht over het soort foto’s wat we gingen maken. De verschillende locaties, de kleding, de kleuren. Alles moest in overeenstemming zijn. Het was een geweldig dag. Vol enthousiasme, energie, lachen. Maar ook serieus, professioneel en met oog voor detail. Ik heb gelijk geleerd wat “flat lays” zijn.

Een prachtige aanvulling op mijn website! Het resultaat mag er zijn! De sfeer en stijl van mijn website zijn in de foto’s gevat. En andersom zijn de foto’s de perfecte aanvulling op mijn website. Het was gelijk een geheel, het plaatje klopte.

Het werken met Danielle was inspirerend, energiek en ik kon vol vertrouwen haar haar gang laten gaan. Kortom, ik beveel Danielle van harte aan voor een prachtige fotoshoot. Met name als je wil dat je website rust en eenheid uitstraalt.

Maar ook voor een dag vol plezier en gezelligheid!

Dank je wel Daan…

Anneke Oliehoek
Natuur Coach

www.annekeoliehoek.nl

‘Mooi, vrouwelijk en heel krachtig’

Closet Confessions

Ik hou van mode en ik vind het belangrijk om er goed uit te zien zowel zakelijk als privé.  Door mijn werk als manager draag ik regelmatig zwart of donkerblauw. Eerlijk gezegd voelde ik me in deze kleuren niet mijzelf en zelfs een beetje saai. In mijn privé garderobe draag ik veel kleur en prints maar zakelijk vond ik het lastig combineren. Wat kan wel en wat kan niet?

Daniëlle heeft mij enorm geholpen door samen door mijn kledingkast te gaan. Ze heeft mij laten zien hoe ik zakelijke en privé items heel goed kan combineren.
Ik ben heel blij met het styling resultaat van Daniëlle. Nu voel ik me in mijn zakelijke outfits mooi, vrouwelijk en heel krachtig!

Brigitte Knols
Private Banking Van Lanschot Amsterdam

‘Stijlvol beeld dat aan alle kanten klopt’

Styling Brand Shoot

Daniëlle heeft de styling voor de productshoot van SjaalMania verzorgd en het resultaat is een stijlvol beeld dat aan alle kanten klopt en daardoor een geheel vormt. Haar voorbereiding is uitgebreid waardoor er niks aan het toeval overgelaten wordt. Dit zorgt voor een relaxte en georganiseerde shoot waar ze ook on point alle details van de styling in het oog heeft. Ze luistert zeer goed naar de briefing en geeft in lijn met deze briefing waardevolle aanvullingen of stuurt bij waar nodig. Daarbij is haar stijl precies wat we voor ogen hadden, stijlvol chic! De enige reden waarom we Daniëlle niet zouden aanbevelen is dat ze dan geen tijd meer voor SjaalMania zou hebben! 😉

Micky van Vollenhoven
Owner SjaalMania The Cosy Store

www.sjaalmania.nl

 

Connect

Nieuwsbrief
Contactformulier
info@daniellevandongen.nl

Bellen? Dat kan! Mail mij voor het maken van een belafspraak.

Adres

Daniëlle van Dongen
IJburglaan 397
1086 ZJ  Amsterdam

Dit is geen bezoekadres.

Belangrijk

Algemene voorwaarden
Privacy- en cookieverklaring

KvK 74624385
BTW NL001771204B23