Het gif van vergelijk

9 maart 2020

Zo vaak heb ik mezelf met alles en iedereen om me heen vergeleken. Met degenen die in mijn ogen een veel succesvoller, mooier, gelukkiger en alles-voor-elkaar-leven hadden dan ik. Alhoewel ik dit gedrag echt heb afgeleerd, kan ik mezelf hier nog weleens heel stiekem op betrappen. Logisch want we leven in een cultuur waarin alles maakbaar is en nooit iets goed genoeg lijkt te zijn.

Je maakt jezelf kleiner
Het werkt als een soort gif. Want wat voor positiefs brengt dat eeuwige vergelijk met anderen je nu? Niets, alleen maar een slecht gevoel dat je minder of zelfs niets waard bent. Herken je dat gevoel? Zo’n onbehagelijk gevoel in je buik dat ergens blijft hangen. Onbewust maak je jezelf kleiner.

Een prachtig compleet geheel
De natuur is een mooi voorbeeld waar alles zich totaal anders met elkaar verhoudt. Daar groeien alle prachtige veldbloemen in volle bloei in alle rust en ruimte naast elkaar. Iedere bloem heeft zijn eigen pracht en praal qua kleur, vorm en geur. Al die verschillende bloemen schitteren naast elkaar en maken samen één prachtig compleet geheel.

Verwonder in plaats van vergelijk
Laten we daar een voorbeeld aan nemen en de wereld samen een stukje mooier maken. Ben die uniek gekleurde bloem die haar eigen schoonheid uitstraalt! Zie jezelf voor wie je echt bent met jouw unieke zijn en talenten die je de wereld te bieden hebt. Verwonder je over de ander in plaats van jezelf te vergelijken. Heb respect voor elkaar en laat je inspireren door degenen die je bewondert. Ben blij met wie je bent. Er is er maar één zoals jij!

Gun elkaar al het mooie in het leven, er is genoeg voor iedereen!

Be your own beautiful self and shine!

Inspiratie tips:

Merk vandaag eens op hoeveel je vergelijkt en of dat een positieve of een negatieve werking op je heeft. Hou dit bijvoorbeeld een week bij in een schrift of boekje.

Schrijf in datzelfde boekje wat je leuk aan jezelf vindt. Ga eens positief los over jezelf in plaats van over een ander.

Vraag je beste vriend(in), zus of collega wat jou nu zo jou maakt. Heel leuk om te horen want dit zijn dingen die je vaak wel over de ander denkt maar niet vaak uitspreekt. En verwacht dat de ander dat wel weet. Maar in real life is dat vaak niet zo.

Kijk in de spiegel en zie jezelf eens anders. In plaats van of-je-haar wel-goed-zit voordat je de deur uit rent. Kijk jezelf eens in de ogen en lach naar jezelf! Probeer het eens, word je echt vrolijk van!

Volg op Social Media alleen de personen die je bewondert waar je van wil leren. Ontvolg degenen waar het eeuwige negatieve vergelijk omhoog komt! Catch yourself!

Besef ook dat het beetje afgunst wat je vaak voelt bij het vergelijken dat juist je eigen verlangen is. Doe daar iets mee. Onderzoek dat en zet de eerste stappen in die richting. Voor jou is ook alles mogelijk!

Ervaar zo dat het leven leuker en lichter is! Wil je iets met me delen, laat het me weten.

Wens je een mooie dag vandaag.

Womens Retreat Bonaire

Womens Retreat Bonaire

Totale rust Alweer bijna 25 jaar geleden heb ik anderhalf jaar op Bonaire mogen wonen met mijn family. Het...

Are you ready to be seen?

Are you ready to be seen?

Afgelopen weken heb ik ook weer prachtige Personal Brand shoots mogen neerzetten! De zichtbaarheid van deze...