Persoonlijke rituelen

Bij rituelen denk je vaak aan religie of aan oude culturen. Toch hebben we denk ik allemaal meer rituelen dan we beseffen. Een ritueel is eigenlijk een vaste gewoonte die je persoonlijker maakt en meer betekenis geeft als je die met een bepaalde intentie en met aandacht doet.

 

Bezinningsplekje 

Doordat we opeens hele dagen thuis zijn, merk ik dat ik het fijn vind een bepaald vast ritme te hebben en structuur. Waar ik natuurlijk ook van afwijk maar zo heb ik een leidraad. Hier horen ook persoonlijke rituelen bij. Je zou ze ook rustpunten kunnen noemen. Ik start ’s morgens eerst met een glas water en een kopje koffie. Daarna doe ik altijd kaarsjes aan bij mijn bezinningsplekje in huis waar ik een half uurtje op mijn manier even stil ben en mediteer.

 

Ochtendritueel 

De kaarsjes kun je voor iemand persoonlijk branden of juist nu voor de hele wereld in het algemeen. Zo kun je misschien ook wat meer verbinding voelen in deze tijd. Daarna zet ik ook een intentie voor de dag en trek een kaart uit een of meerdere van mijn carddecks. Soms doe ik dat random en soms stel ik een vraag over een kwestie die speelt. Dan voel je intuïtief welke boodschap die kaart voor je heeft. Dit ochtendritueel geeft mij altijd een soort rust, dankbaarheid en een gelukkig gevoel om zo de dag te starten.

 

Voor jezelf creëren

Mocht je zelf nog niet zo’n plekje in huis hebben is het misschien juist nu een fijn moment om dat voor jezelf te creëren. Zo kun je zelf ’s morgens, al is het 10 minuten, even bewust zijn en intunen met jezelf. Je kunt dan bijvoorbeeld naar een mooi muziekje of een geleide meditatie luisteren. Zodat je wat rustiger en met een beter gevoel de dag in kan gaan in deze onrustige tijd. Dat plekje kan in je slaapkamer zijn met een lekker kussen ervoor of juist ergens in je woonkamer waar je rustig kan zitten. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van je thuissituatie. Je kunt er mooie kaarsen en eventueel bloemetjes neerzetten. En misschien andere mooie dingen waar je waarde aan hecht. Ik leg er bijvoorbeeld soms ook mijn vondsten van mijn wandelingen neer.

 

Carddecks

Mocht je nog niet bekend zijn met een carddeck hierbij een korte uitleg. Carddecks zijn een verzameling kaarten die je intuïtief inzichten kunnen geven op verschillende gebieden zowel voor je persoonlijke of zakelijke leven. Ik gebruik ze privé maar ook bij mijn personal coaching en styling. Ook als je jezelf meer als een down-to-earth type ziet en niet zo spiritueel, is een carddeck echt de moeite waard om eens te gebruiken. Het leert je meer te vertrouwen op je intuïtie. Je kunt ook een kaart trekken met vrienden of familie. Zo leer je elkaar weer eens anders en beter kennen. Dan raad ik het carddeck van Dolly aan. Zie shopping hieronder.

 

Shopping

Er is natuurlijk veel aanbod hierin en de een zal je meer aanspreken dan de ander. Carddecks die ik je kan aanbevelen zijn:

Ontdek de boodschap van je intuïtie – Essentievragen – Dolly
Business Intuition cards – Lonneke Vodegel
Vraag raad aan de Engelen – Toni Carmine Salerno
Boodschappen van de Engelen – Doreen Virtue
Engelenwijsheid – Yvette Visser
Krachtdieren – Petra Stam
Spirit Animal Oraclee – Colette Baron -Reid
 
Dit is een mooie kaart uit het carddeck Super Attractor van Gabby Bernstein

Probeer het eens uit en kijk eens wat het je brengt.

Mooie dag!