Kimono

1 juli 2020

Kimono – “gedragen object”

De traditionele Japanse gewaden blijven een grote inspiratiebron voor fashion, ook dit seizoen. Dat is geen verrassing als je de prachtige vaak vintage exemplaren ziet die supermooi zijn qua details en zo lekker drapy dragen met of zonder geknoopte ceintuur.

How to style

Ik inspireer jullie graag hoe je een kimono op verschillende manieren kunt stylen. Zelf ben ik in het bezit van een mooie vintage kimono van Hananoumi.shop (see Instagram) die ik voor mijn verjaardag in februari dit jaar cadeau heb gekregen.

De eerste en meest bekende manier om de kimono te dragen is met korte denim shorts zoals de Levi’s 501 en een mooie witte linnen of katoenen top met Havainas slippertjes of witte sneakers.

Als het wat kouder is op een zomerdag, zoals deze week,  is een andere combi met een wit t-shirt en een boyfriend jeans ook altijd goed. Bijvoorbeeld met de Levi’s 501 – de cropped versie.

Toch liever wat vrouwelijker of feestelijker? Dan is de kimono erg mooi in de mix met een sexy kanten singlet zoals van Samsøe Samsøe en een (faux) leather broekje zoals die van DNA Amsterdam.. samen met sandaaltjes met een hakje of kittenheel!

En wil je het zakelijk dragen dan kun je ook een mooie palazzo pant met een fijn gebreid truitje of top met sandaaltjes combineren.

En last but not least – knoop hem dicht met een prachtig vintage koord of mooie leren riem en draag hem als jurk. Of gewoon lekker als mooie luxe vrouwelijke ochtendjas.

Wil je graag stylingtips in mijn eerste vlog zien? Kijk dan hier naar mijn styling filmpje op mijn Youtube kanaal. 

Mocht jij als drukke (business) vrouw geïnteresseerd zijn in Personal Styling, Re-styling van je bestaande garderobe en/of Personal Shopping bel me of stuur me een DM via Instagram of mijn contactpagina.

Ik wens jullie een mooie dag met nieuwe inspiratie.

Womens Retreat Bonaire

Womens Retreat Bonaire

Totale rust Alweer bijna 25 jaar geleden heb ik anderhalf jaar op Bonaire mogen wonen met mijn family. Het...

Are you ready to be seen?

Are you ready to be seen?

Afgelopen weken heb ik ook weer prachtige Personal Brand shoots mogen neerzetten! De zichtbaarheid van deze...